• Σύγχρονη Γνώση - Βιβλία Οπτικής
  • Σύγχρονη Γνώση - Βιβλία Οπτικής
  • Σύγχρονη Γνώση - Βιβλία Οπτικής

Εκδόσεις Επιστημονικών Βιβλίων

Γεωμετρική Οπτική

Εφαρμοσμένη Οπτική
Γεωμετρική Οπτική
ΙSBN 978-960-98531-8-7
304 Σελίδες, Έγχρωμη Εκτύπωση

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί, εκτός από την ποιοτική ανάλυση, και στην παρουσίαση και αρτιότητα των σχημάτων, καθώς πιστεύουμε ότι η Γεωμετρική Οπτική, όπως και το όνομά της προδικάζει, είναι αλληλένδετη με γεωμετρικά σχήματα.

Σε κάθε ενότητα παρουσιάζονται πολλά λυμένα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα για την καλύτερη κατανόηση της αντίστοιχης θεωρίας, ενώ οι αποδείξεις των σχέσεων και τα μαθηματικά που χρησιμοποιούνται είναι τα ελάχιστα δυνατά.

Ο φορμαλισμός που ακολουθείται στο βιβλίο αυτό είναι πρωτοποριακός για τα Ελληνικά δεδομένα, μια και:

  • υιοθετεί την καρτεσιανή σύμβαση προσήμων, που είναι και η σύμβαση που εφαρμόζεται σε όλα τα σύγχρονα υπολογιστικά προγράμματα ιχνηλάτησης. Έτσι μπορούν να αναλυθούν, με το ίδιο απλό σύστημα και εφαρμογές αντίστροφης πορείας φωτός, ακόμα και φανταστικά αντικείμενα.
  • δίνει έμφαση στη σημασία της οπτικής ισχύος, και στο πόσο αυτή η τόσο απλή έννοια της πρόσθεσης της οπτικής ισχύος με την κλίση της δέσμης εξηγεί ομοιόμορφα κάθε αλληλεπίδραση μιας δέσμης με μια οπτική επιφάνεια.

Σε συνδυασμό με το βιβλίο μας “Οπτικά Όργανα Απεικόνισης”, το οποίο εξετάζει σε βάθος λεπτομερείς εφαρμογές της Γεωμετρικής Οπτικής, πιστεύουμε ότι παραδίδουμε ένα ελκυστικό και ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα επιστημονικά πλήρες βιβλίο, το οποίο μπορεί άνετα να καλύψει και τις ανάγκες φοιτητών Τμημάτων όπως Οπτικής, Φυσικής, Φωτογραφίας, Πολυτεχνικών Σχολών, αλλά και κάθε μεμονωμένου ενδιαφερόμενου, είτε είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, φωτογράφος, ή απλώς θέλει να γνωρίσει την ομορφιά της Οπτικής.

Περιεχόμενα:

Όλα τα βιβλία μας είναι καταχωρημένα στο σύστημα Εύδοξος, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για άμεση και ολοκληρωμένη παροχή Συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.