Συγγραφείς

Γιώργος Ασημέλλης

Ο Γιώργος Ασημέλλης είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδικευθεί στην Οπτική της Όρασης (M.Sc., Ph.D., Tufts University, Post-Doctorate Fellowship, Harvard University).

Έχει υπηρετήσει ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως Adjunct Professor στο Electrical Engineering Department, George Mason University, Virginia, ΗΠΑ.

Η διδακτορική του διατριβή αναφέρεται στην επεξεργασία οπτικού σήματος. Έχει εργαστεί για σειρά ετών σε ερευνητικά κέντρα και εταιρείες ανάπτυξης πρωτότυπων οπτοηλεκτρονικών διατάξεων στις ΗΠΑ. Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά κύρους και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής αξιολόγησης σε διεθνή περιοδικά και μέλος της Optical Society of America. Τέλος, είναι ο κύριος συγγραφέας έξι βιβλίων σχετικών με την Οπτική και την Οπτική της Όρασης, τα οποία όλα είναι προτεινόμενα ως επίσημα διδακτικά συγγράμματα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε διατάξεις οπτικής απεικόνισης του οφθαλμού, νέες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας κερατόκωνου, ανάπτυξης τεχνολογιών μελέτης των εκτροπών του οφθαλμού, και σύγχρονες διατάξεις οφθαλμολογικών Laser.

www.facebook.com/asimellis.george

Όλα τα βιβλία μας είναι καταχωρημένα στο σύστημα Εύδοξος, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για άμεση και ολοκληρωμένη παροχή Συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.