Συγγραφείς

Πάνος Δρακόπουλος

Ο Πάνος Δρακόπουλος, Ph.D., είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1981), κάτοχος Μ.Sc. (1984) και Ph.D. (1987) στη Φυσική (Οπτική) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Manitoba.

Με υποτροφία της Καναδικής Κυβέρνησης εργάστηκε ως επισκέπτης Καθηγητής στο RRMC στη Victoria (1987-1990) και στη συνέχεια ως ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (EU fellowship) και στο ΙΘΑΒΙΚ.

Από το 2001 διδάσκει στο Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθήνας, όπου και είναι Καθηγητής σε τακτική θέση στο γνωστικό αντικείμενο "Οπτικά Όργανα".

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά κοινοτικά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ανάπτυξη και βαθμονόμηση οπτικών οργάνων και η θαλάσσια οπτική. Είναι μέλος της Optical Society of America (OSA).

www.teiath.gr/seyp/optics/perigrafi_kath.php?kath_id=5

 

Όλα τα βιβλία μας είναι καταχωρημένα στο σύστημα Εύδοξος, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για άμεση και ολοκληρωμένη παροχή Συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.