Συγγραφείς

Γιάννης Βαμβακάς

O Γιάννης Βαμβακάς, Ph.D., είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979), κάτοχος M.Sc από το Πανεπιστήμιο Nancy (1980) και Ph.D. στη Φυσική, από το Πανεπιστήμιο Metz - Strasbourg (1984).

Δίδαξε Μαθηματική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Metz – Strasbourg για 3 χρόνια και στη συνέχεια στη Σχολή Ικάρων για 2 χρόνια. Από το 1987 ανήκει στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Φυσικής Χημείας και Τεχν. Υλικών (Τομέας Φυσικής).

Έχει διδάξει Φυσική, Οπτική και Ιατρικά Laser στα Τμήματα Γραφικών Τεχνών, Συντήρησης Αρχαιοτήτων, Τοπογραφίας, Ιατρικών Οργάνων καθώς και στο τμήμα Οπτικής - Οπτομετρίας.

Έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία και σημειώσεις σε θέματα Γενικής Φυσικής, Κβαντικής Φυσικής και Φασματοσκοπίας.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στην περιοχή της φασματοσκοπίας Laser, στη Φυσική της συμπυκνωμένης ύλης, στη μελέτη κρυσταλλικών δομών και στη μελέτη της ύλης με μη καταστροφικές τεχνικές, φασματοσκοπία X και Raman.

http://physics.teiath.gr/physics/faculty/vamvakas.html

Όλα τα βιβλία μας είναι καταχωρημένα στο σύστημα Εύδοξος, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για άμεση και ολοκληρωμένη παροχή Συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.