Συγγραφείς

Βασίλης Φωτεινάκης

Ο Βασίλης Φωτεινάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας του ΑΤΕΙ Αθήνας (1990). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το UMIST (Department of Optometry and Vision Sciences, 1993), με θέμα την ανάγνωση με βοηθήματα Χαμηλής Όρασης και την καταγραφή των οφθαλμικών κινήσεων κατά την ανάγνωση.

Έχει σημαντική εμπειρία ως Εφαρμοστής Φακών Επαφής από το 1990, και σήμερα διατελεί προϊστάμενος τμήματος Φακών Επαφής στην Οptical- Παπαδιαμαντόπουλος. Ως εφαρμοστής Φακών Επαφής ασχολείται εκτενώς με ειδικές εφαρμογές Φακών Επαφής (κερατόκωνος, μετεγχειρητικά περιστατικά, κ.ά).

Έχει μακρά εμπειρία ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας (Σχολή Οπτικής και Οπτομετρίας) όπου διδάσκει Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης, Κλινική Διάθλαση - Οπτομετρία, και Φακούς Επαφής.

Έχει γράψει ένα βιβλίο στην Χαμηλή Όραση και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή άλλων τριών σχετικά με Φακούς Επαφής και την Κλινική Διάθλαση. Έχει γράψει άρθρα σχετικά με φακούς επαφής, βοηθήματα χαμηλής όρασης, τόσο σε ξένα περιοδικά όσο και σε εγχώρια, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής στα επιστημονικά συνέδρια της ΠΕΟΟ από το 1995. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε εταιρείες εισαγωγής βοηθημάτων χαμηλής Όρασης και Φακών Επαφής και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε μεταπτυχιακά σεμινάρια της Σχολής Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διατελέσει επόπτης εξετάσεων για την IACLE (International Association of Contact Lens Educators). Είναι μέλος του BCLA (British Contact Lens Association) και του εκπαιδευτικού δυναμικού στο Ινστιτούτο Όρασης ΤVCI της Johnson & Johnson στην Πράγα.

Στον ελεύθερο του χρόνο θέλει να ασχολείται με τον αθλητισμό, λατρεύει την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, τον κινηματογράφο και τη σκληρή μουσική, γρατσουνάει κιθάρες, και παίζει με ζώα από γατάκια και σκυλάκια έως και δελφίνια.

http://www.facebook.com/vassilis.fotinakis

Όλα τα βιβλία μας είναι καταχωρημένα στο σύστημα Εύδοξος, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για άμεση και ολοκληρωμένη παροχή Συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.